• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

ERC - Consiliul European de Cercetare

Consiliul European de Cercetare (ERC - “European Research Council”) este o instituţie înfiinţată pe 2 februarie 2007, prin Decizie a Comisiei Europene, cu rolul de a administra programul specific “Idei” din cadrul Programului Cadru 7.

ERC este compus dintr-un Consiliu ştiinţific şi o structură de implementare.

Consiliul şiinşific este compus din 22 de membri de marcă ai Comunităţii ştiinţifice din Europa şi are rolul de a elabora şi decide asupra strategiei de finanţare a cercetării de frontieră prin PC7 Idei, incluzând aici programele de lucru anuale, şi asupra metodologiilor aplicate de ERC.
informaţii asupra membrilor Consiliului ştiinţific şi asupra metodologiei de identificare a acestora se găsesc la pagina:
http://erc.europa.eu/index.cfm?fuseaction=page.display&topicID=15


Structura de implementare este constituită ca Agenţie Executivă a Comisiei Europene şi a devenit autonomă în iulie 2009. această structură care are rolul de a implementa strategia elaborată de Consiliul ştiinţific al ERC şi de a executa activităţile de operaţionalizare.

ERC acăionează în complementaritate cu activităţile agenşiilor naţionale de finanţare a cercetării fundamentale, cu care este în contact permanent.

Conducerea ERC


Preşedinte:          Prof. Dr. Helga Nowotny

Vicepreşedinte:        Dr Daniel Estève

Director ad interim al
Agenţiei Executive ERC:    Dr. Jack Metthey


Preşedinte de onoare:    Prof. Dr. Fotis C. KafatosPagina de internet a ERC este: http://erc.europa.eu
 

Modificat la: 2010-12-07 15:19:00