Conferinţa Naţională de prezentare a Programului-cadru european de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare ORIZONT 2020

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) organizează vineri, 4 octombrie 2013, în Aula Bibliotecii Naţionale a României (Bulevardul Unirii, nr. 22, sector 3), Conferinţa Naţională de prezentare a Programului-cadru european de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare ORIZONT 2020. Evenimentul se va desfăşura în intervalul orar 9.00 - 13.00 şi este prilejuit de vizita pe care Comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, doamna Marie Geoghegan-Quinn, alături de o delegaţie a Comisiei Europene, o efectuează în România.

În cadrul conferinţei, doamna Marie Geoghegan-Quinn va inauguara expoziţia Cercetarea şi Inovarea din România în Spaţiul European al Cercetării, care reuneşte cele mai importante rezultate ale cercetării româneşti din ultimii trei ani, materializate în invenţii, precum şi cele mai reprezentative proiecte finanţate din fonduri naţionale şi europene, prin intermediul MEN.

Începând cu ora 10.30, doamna Marie Geoghegan-Quinn va participa la o conferinţă de presă susţinută în incinta Bibliotecii Naţionale, alături de gazdele evenimentului, domnii Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învăţământ superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică şi Tudor Prisecaru, Secretar de Stat pentru Cercetare.

Programul ORIZONT 2020 urmăreşte stimularea inovării, a cercetării şi a competitivităţii în plan european, având la dispoziţie un buget în valoare de 80 de miliarde de euro. Programul îşi propune şi consolidarea poziţiei Uniunii Europene ca lider mondial în domeniul ştiinţific, prin finanţarea de programe de cercetare cu impact în sănătate şi securitate alimentară, bio-economie, eficientizarea sistemelor de transport, combaterea schimbărilor climatice, utilizarea eficientă a resurselor şi edificarea unor societăţi sigure, inovatoare şi incluzive. Programul se adresează actorilor implicaţi în procesul de cercetare din toate statele membre UE.

Pentru detalii suplimentare şi agenda completă a evenimentului vă rugăm să accesaţi http://www.research.edu.ro/ro/articol/3235/conferinta-nationala-de-lansare-a-programului-cadru-orizont-2020-a-strategiei-si-a-planului-national-cdi-2014-2020.

În vederea participării la conferinţa de presă, vă rugăm să vă înregistraţi folosind următoarele date de contact: Gabriela Catană, tel.021/318.30.52, e-mail: gabriela.catana@ancs.ro.

Modificat la: 2013-10-02 12:08:00

Articole similare