Conferinţa „Prevenirea dezastrelor și măsuri în cazul producerii unui cutremur - învățate din experiența japoneză” (Bucureşti, 26 septembrie)

Ambasada Japoniei în România și Departamentul de Intervenții în Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României organizează vineri, 26 septembrie, ora 17:00, la Universitatea Politehnica din Bucureşti (Amfiteatrul Radu Voinea) conferința cu tema „Prevenirea dezastrelor și măsuri în cazul producerii unui cutremur - învățate din experiența japoneză .

Evenimentul, organizat cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și al Primăriei Municipiului București, se adresează în egală măsură specialiştilor, reprezentanților administrației publice și cetățenilor obișnuiți, cu scopul comun de a reduce la minim pierderile ce se produc în cazul  unui cutremur.

Vor participa ambasadorul Japoniei în România, Keiji Yamamoto, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, domnul Mihnea Costoiu, Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, domnul Raed Arafat, prorectorul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, domnul Radu Văcăreanu, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe al României şi ai Primăriei Generale a municipiului Bucureşti.

Obiectivul conferinţei este de a împărtăși cunoștințele acumulate de Japonia până în prezent, în privința prevenirii dezastrelor naturale și a măsurilor în cazul producerii unui cutremur. Japonia a cunoscut multe dezastre naturale, culminând cu marele cutremur din partea de Est, din 11 martie 2011, de fiecare dată învățând din experiența respectivă și reușind să o depășească. Japonia nu a uitat și este recunoscătoare pentru sprijinul primit în urmă cu trei ani și jumătate din partea României și a țărilor din întreaga lume, iar ca o formă de mulțumire acordă o mare importanță împărtășirii cunoștințelor acumulate comunității internaționale în acest domeniu.

În condiţiile în care în România, în prezent, există o reală îngrijorare față de producerea unui cutremur cu epicentrul în zona Vrancea, acumularea cunoștințelor privind prevenirea dezastrelor, identificarea celor mai bune măsuri în cazul producerii unui cutremur şi materializarea lor reprezintă o formă eficientă de pregătire în faţa provocării pe care o reprezintă un astfel de dezastru natural.

 

Intrarea este liberă.

==============================================================

Reprezentanţii mass-media sunt bineveniţi.

 

Pentru informații suplimentare contactați:

Departamentul Cultural al Ambasadei Japoniei

Tel: 021-319-1890/91; E-mail9: culture@bu.mofa.go.jp

 

Modificat la: 2014-09-19 12:20:00

Articole similare