• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Rezultatul participării României la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

România a participat sub egida Autorităţii Naţionale  pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare - ANCSI în perioada 15-19 aprilie 2015, la cel de al 43-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva – ELVEŢIA, evenimentul cel mai prestigios la nivel mondial în domeniul inventicii. Salonul este organizat sub înaltul patronaj conferit de către Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

La ediția din acest an, Geneva – 2015, în Standul României au fost prezentate un total de 28 de invenţii, dintre care  24 invenţii pe costurile ANCSI şi 4 invenţii pe costuri proprii. Din partea României au mai participat şi 2 inventatori cu standuri proprii.

Deschiderea Oficială a avut loc în data de 15 aprilie 2015 la ora 17.00, în prezenţa a numeroase oficialităţi elveţiene şi a reprezentanţilor la cel mai înalt nivel ai organizaţiilor internaţionale cu sediul la Geneva.Delegaţia Oficială a vizitat şi Standul României unde a fost întâmpinată de către reprezentantul ANCSI  şi delegatul oficial pentru România al Salonului Internaţional de Invenţii de la GENEVA, doamna dr.ing.Camelia Marinescu.

Pentru actuala ediție Geneva-2015, Ambasada României de la Berna s-a implicat în promovarea invențiilor românești prezentate la salon prin stimularea contactelor dintre inventatorii români și oamenii de afaceri elvețieni. Ca urmare,  în Standul României a existat o secțiune dedicată întâlnirilor bilaterale româno-elvețiene, desfășurate pe toată perioada salonului, sub genericul :„Rencontres roumano-suisses: quand l'innovation inspire le business!”.

Momentul oficial al acestui adevărat forum de afaceri româno-elvețian a avut loc joi 16 aprilie 2015, ora15.00,  iar participarea a fost numeroasă răspunzând mai mult de 15 companii elveţiene la invitaţia doamnei Ambasador Anca Opriş. Preşedinţii acestor firme elveţiene au urmărit prezentarea invenţiilor româneşti facută de către inventatorii români, cu care au purtat ulterior discuţii şi de la care  au primit materiale de prezentare. Cu acest prilej au fost generate numeroase contacte ca urmare a interesului creat de produsele/tehnologiile româneşti prezentate. Atmosfera generală în care s-au desfăşurat întâlnirile, dinamica discuţiilor purtate, precum şi exprimarea satisfacţiei faţă de desfăşurarea  evenimentului de către participanţii elveţieni constituie  premiza viitoarelor colaborări şi succese ale  expozanţilor români.

În data de 17 aprilie 2015, la ora 14.00, în Standul României din cadrul salonului s-a organizat Ziua României. Conform tradiţiei ultimilor ani, alături de delegaţia inventatorilor români prezenţi la salon, au fost cei doi ambasadori ai României din Elveţia, Presedintele –Fondator al Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva domnul Jean-Luc Vincent, precum şi  conducerea şi reprezentanţii celorlalte delegaţii participante.

În aceeaşi seară, la ora 19.15 a avut loc Festivitatea de Premiere în cadrul careia au fost cunoscuţi  câştigătorii Premiilor Speciale. Numele României a fost strigat de opt ori, ceea ce a constituit un real succes pentru ţara noastră.

 

Palmares Final pentru 28 invenţii prezentate în Standul Romaniei, realizat sub egida ANCSI:

-          18  Medalii de Aur

-          7  Medalii de Argint

-          3 Medalii de Bronz

32 Premii Speciale (8 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 17 Aprilie şi 24 acordate la Ziua României )

Cele doua invenţii ale celor doi inventatori români cu standuri proprii au obţinut o medalie de argint şi una de bronz.

 

Lista finală Premii şi medalii Geneva 2015

/uploads/comunicare/final-premii-si-medalii-genava-2015.doc

Modificat la: 2015-04-20 09:56:00

Articole similare