Intâlnire de lucru între Preşedintele ANCSI şi Comisarul european pentru cercetare la Bruxelles, la 1 septembrie 2015

Domnul Tudor Prisecaru, președintele Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare a avut o întâlnire de lucru cu Comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, domnul Carlos Moedas, la Bruxelles, la 1 septembrie 2015.

Președintele ANCSI a prezentat evoluția marilor proiecte de infrastructură de cercetare europeană ce se dezvoltă în România, de interes european, național și internațional: ELI-NP și DANUBIUS-RI.In cadrul discuţiilor despre programul pentru cercetare şi inovare Orizont 2020 au fost abordate şi măsurile specifice destinate statelor membre cu o participare mai modestă la acest program extrem de competitiv. Au fost evidențiate de asemenea şi măsurile luate pe plan intern pentru realizarea sinergiilor între programele europene, în particular între liniile de finanțare în cadrul Orizont 2020 și fondurile structurale.

Președintele ANCSI l-a felicitat pe Comisarul Moedas pentru activitatea depusă în sprijinul cercetării europene la cele mai înalte standarde de excelență și i-a adresat invitația de a fi în continuare alături de inițiativele și contribuțiile României la dezvoltarea spațiului european al cercetării (ERA).

La rândul său, Comisarul european Moedas și-a manifestat întreaga încredere și susținere față de eforturile României de creștere a competitivității în cadrul european.

Modificat la: 2015-09-02 15:45:00

Articole similare