• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Prima ediție a ”BURSEI NAȚIONALE A INVENȚIILOR ROMÂNEȘTI”

 

Ministerul Cercetării și Inovării  în parteneriat cu Parlamentul Romaniei - Camera Deputaților și Camera de Comerț și Industrie a Românie, organizează prima ediţie a "BURSEI NAŢIONALE A INVENŢIILOR ROMÂNEŞTI".

 

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului, marti, 20 iunie 2017, de la orele 9.30, la Centrul Internaţional de Conferinţe în Sălile Unirii şi Take Ionescu.

 

Evenimentul are o componentă expoziţională şi una dedicată întâlnirilor dintre inventatori/cercetători şi mediul economic. Invitaţiile către agenţii economici sunt transmise de către CCIR şi avem convingerea că mediul de afaceri va răspunde pozitiv acestei invitaţii.

 

În Sala Unirii din Palatul Parlamentului va fi amenajată componenta expoziţională, în care vor fi prezentate toate invenţiile participante şi medaliate în acest an la Saloanele de la Geneva şi Barcelona.

 

Pentru a crea o imagine puternică a forţei creatoare a domeniului CDI din România, invitaţia MCI se adresează în egală măsura şi instituţiilor naţionale de cercetare-dezvoltare care funcţionează în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării, unităţilor de cercetare-dezvoltare din cadrul Universităţilor acreditate din România.

 

Expozanţii au adus multe exponate realizate fizic: machete funcţionale, prototipuri şi au multe filme de prezentare a activităţii lor de cercetare-dezvoltare.

 

În Sala Take Ionescu (alaturata Salii Unirii) vor fi amenajate spaţii dedicate discuţiilor/întâlnirilor dintre inventatori/cercetători şi exponenţii mediului de afaceri.

 

La deschiderea oficială vor participa alături de domnul Serban-Constantin VALECA, Ministrul Cercetarii si Inovarii, domnul Liviu DRAGNEA, Presedintele Camerei Deputatilor, şi directorul executiv al Camerei de Comerț și Industrie a României, care doresc să îi felicite pe inventatorii români medaliaţi la nivel internaţional în acest an – la Geneva şi Barcelona.

 


 

Modificat la: 2017-06-20 10:10:00

Articole similare