Joi, 26 aprilie 2018, a avut loc evenimentul de promovare a cooperării bilaterale în cercetare și inovare, dintre România și Israel

 

Evenimentul a fost deschis de Secretarul de Stat Cristian Cucu din cadrul Secretariatului General al Guvernului și de Secretarul de Stat Ciprian Preda, din cadrul Ministerului Cercetării și Inovării, alături de Matan Safran, consilier economic la Misiunea Comercială și Economică a Statului Israel.
 
Cei doi oficiali români au transmis un mesaj unitar de susținere a cooperării dintre România și Statul Israel pe zona cercetare-inovare, identificând totodată oportunități concrete de colaborare și schimb de bune practici între cele două state.
 
Mesajul Ministerului Afacerilor Externe referitor la colaborarea româno-israeliană, în particular în domeniul inovării, a fost transmis de doamna Secretar de Stat Monica Gheorghiță.
 
La nivel executiv, au fost susținute prezentări referitoare la apelul comun de proiecte de cercetare-inovare deschis la acest moment, de către Viorel Vulturescu - director al departamentului de relații internaționale și europene și Silviu Roman - consilier superior în același departament.
 
Din partea Autorității de Inovare a Statului Israel, a participat Uzi Bar-Sadeh, Departamentul R&D Israel-Europe.
 
Evenimentul s-a bucurat de participarea a numeroși reprezentanți ai unor companii inovative interesate în relația de colaborare bilaterală cu firme similare din Statul Israel.
 
 

 

Modificat la: 2018-04-26 15:51:00

Articole similare