Ministrul Nicolae Burnete a vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice (ICSI Rm. Vâlcea) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură

 

În cadrul vizitei, ministrul Nicolae Burnete a vizitat laboratoarele și centrele institutelor și a purtat discuții cu cercetătorii și conducerea institutelor în vederea analizei activității și a evaluării proiectelor aflate în derulare.

 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice (ICSI Rm. Vâlcea) reunește cercetători a căror principale obiective de activitate sunt: susținerea programului nuclear național, studii și cercetări în domeniul proceselor criogenice, mediul și calitatea vieții, cercetarea surselor de energie regenerabile.

 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură (INCDBH Ștefănești-Argeș) şi-a dezvoltat activitatea ”cu preponderență în viticultură și vinificație aducând o contribuție directă, esențială, la consacrarea și ridicarea podgoriei Ștefănești-Argeș în rândul renumitelor podgorii ale țării”.

 

INCDBH se remarcă printre multe altele prin laboratorul de virologie și competențele remarcabile în ameliorare, agrotehnologie și protecția plantelor, viticultură și chimia vinului și înmulțirea în vitro a speciilor horticole.

 

 

Modificat la: 2018-06-26 16:53:00

Articole similare