Ministrul MCI, Nicolae Burnete, prezent la redeschiderea Aeroportul Internațional ”Transilvania” Tîrgu-Mureș

 

Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, a fost prezent în weekend la Tîrgu-Mureș alături de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ion Iordăchescu, și președintele Consiliului Județean (CJ) Mureș, Peter Ferenc, pentru a redeschide în mod oficial Aeroportul Internațional ”Transilvania” Tg.-Mureș.

 

În alocuțiunea sa, ministrul Nicolae Burnete, a insistat asupra importanței investițiilor prin care Guvernul își aduce principalul aport la dezvoltarea infrastructurii de transport din România și despre misiunea aeroportului din Tg-Mureș în contextul dezvoltării strategice a Transilvaniei și a zonei Centru: ”Este o bucurie pentru mine să mă aflu astăzi aici pentru că ceea ce se întâmplă aici la Aeroportul Tîrgu-Mureș nu este puțin lucru. Acest Aeroport este important pentru Tîrgu-Mureș, pentru Transilvania și pentru România. Guvernul României a avut o contribuție financiară semnificativă, ceea ce înseamnă că acest Guvern se gândește la investițiile majore și va face întotdeauna aceste investiții. Îmi doresc ca acest Aeroport să ajungă între primele din țară pentru că este nevoie de acest Aeroport la Tîrgu-Mureș.

 

Cu prilejul acestui eveniment, liderul CJ Mureș, Peter Ferenc, a prezentat invitaților prezenți la eveniment strategia dezvoltării infrastructurii aeroportuare din Tg-Mureș pentru următorii 50 de ani, precum și rezultatele investiției de reabilitare a pistei aeroportului, investiție de aproximativ 57 de milioane de lei, din care 50 de milioane fiind alocate de către Guvern de la bugetul statului.

 

 

Modificat la: 2018-07-08 18:55:00

Articole similare