Ciprian Peda – Secretar de Stat va conduce delegația României la evenimentul ”Conference on Nuclear Science and Technology: Addressing Current and Emerging Development Challenges”

 

Evenimentul are ca temă de discuții rolul important al științei, tehnologiei și inovării în domeniul nuclear pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă și de protecție a mediului, în contextul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

 

De asemenea se va discuta despre beneficiile aplicațiilor tehnicii nucleare și importanța cadrului legislativ și de reglementare pentru asigurarea folosirii în siguranță, securitate și sustenabil pentru operatori și pentru public a științei, tehnologiei și aplicațiilor nucleare și despre importanța educației, a pregătirii și a infrastructurii instituționale.

 

Conferința va oferi ocazia de a identifica elemente de inovare care pot fi integrate în strategiile naționale ale statelor membre pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

 

Domnul Secretar de Stat Ciprian Preda va susține o intervenție națională, în cadrul segmentul ministerial. Textul intervenției va conține elemente referitoare la activitățile și politicile de cercetare-inovare din domeniul de activitate acoperit de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) precum și cel al Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive.

 

De asemenea, ceilalți participanți români, cercetători din cadrul institutelor naționale de cercetare-dezvoltare sau alte organizații științifice din România vor participa la segmentul științific și tehnic, unde vor prezenta activități ale instituțiilor de cercetare de proveniență.

 

Prezența la această conferință privind știința și tehnologia nucleară este importantă pentru România având în vedere exercitarea președinției Consiliului UE de către România în primul semestru din anul 2019 și demararea pregătirilor pentru susținerea candidaturii de membru în Consiliul Guvernatorilor AIEA pentru intervalul 2020-2022.

Modificat la: 2018-11-27 22:45:00

Articole similare