Consolidarea relaţiilor româno-japoneze în domeniul cercetării-inovării, o prioritate pentru ministrul Nicolae Hurduc

 

 

Ministrul cercetării şi inovării, Nicolae HURDUC, a primit vizita Excelenţei Sale domnul Hitoshi NODA, ambasadorul Japoniei în România.

 

Întărirea relaţiilor româno-japoneze a fost tema principală a întâlnirii bilaterale, demnitarul român reiterând faptul că Executivul României acordă o atenţiei sporită Proiectului de Parteneriat Strategic ce urmează a fi încheiat între cele două state până în anul 2021,  când vom sărbători 100 de ani de relaţii diplomatice.

 

„Atunci când vorbim despre parteneriatul cu Japonia trebuie să avem în vedere faptul că, în prezent, este deja stabilită o relaţie de cooperare din perspectivă europeană, dat fiind că acest stat are încheiate cu Uniunea două acorduri. Este vorba despre Acordul de parteneriat economic și Acordul de parteneriat strategic, semnate cu ocazia summit-ului UE-japonez de la Tokyo, din 17 iulie 2018 şi intrate în vigoare de la 1 februarie 2019. Acestea reprezintă un cadru propice pentru dezvoltarea relaţiilor cu partea niponă în sfera cercetării-inovării, fiind cunoscut faptul că în acest domeniu munca în echipă şi schimburile de experienţă stimulează creşterea performanţei şi atingerea unor rezultate remarcabile pentru lumea ştiinţei”, a declarat ministrul Nicolae Hurduc.

 

 

 

Modificat la: 2019-03-21 15:11:00

Articole similare