Ministrul Nicolae Hurduc: „Cercetarea în domeniul transporturilor este foarte importantă pentru dezvoltarea infrastructurii din România”

 

 

Nicolae Hurduc, ministrul cercetării și inovării, în decursul acestei dimineți, a avut o întrevedere cu reprezentanții UNIFE (Asociația Europeană a Infrastructurii Feroviare) pe tema cercetării în domeniu transportului feroviar.

 

Delegația condusă de Philippe Citroën, directorul general UNIFE, a prezentat programul întreprinderii comune „Shift2Rail”, fiind aduse în discuție oportunitățile de participare a mediului academic și industriei românești la apelurile acestei inițiative.

 

„Am răspuns afirmativ solicitării venite din partea reprezentanților UNIFE de a organiza o astfel de întrevedere şi mi-am exprimat deschiderea pentru o mai amplă colaborare în ceea ce privește cercetarea în domeniul transportului feroviar”, a declarat Nicolae Hurduc, ministrul cercetării şi inovării.

 

În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, directorul general UNIFE a felicitat Președinția Română şi pe demnitarul român pentru rezultatele deosebite obținute până în prezent în avansarea negocierilor pachetului legislativ privind viitorul program cadru „Orizont Europa”.

 

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Thales România, ai institutelor de cercetare din subordinea Ministerului Cercetării şi Inovării cu preocupări în domeniu, ai Societății de Transport București, precum  şi reprezentanți ai mediului universitar.

 

 

 

 

Cu deosebită considerație,


Biroul de presă al Ministerului Cercetării și Inovării

Modificat la: 2019-03-28 18:03:00

Articole similare