Digitalizarea, un răspuns la provocările societății

 

În contextul deţinerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 17-19 iunie a.c. , avut loc la Bucureşti Simpozionul „ECSEL- 2019”, eveniment organizat de Electronic Components and System- ECSEL JU în colaborare cu Ministerul Cercetării şi Inovării.

 

Reuniunea din capitală a adus la aceeaşi masă a discuțiilor actorii europeni şi globali din domeniul componentelor electronice şi cel al comunicațiilor, din industrie, cercetare şi mediu academic, fiind prezenți deopotrivă decidenți europeni, regionali şi internaționali care au prezentat progresele făcute de această industrie şi au discutat despre noile oportunități şi direcții de dezvoltare în ceea ce privește proiectele JU ECSEL.

 

Consider că tehnologiile de producție, tehnologiile generice emergente, materialele avansate, inteligența artificială şi robotica, calculatoarele de înaltă performanță trebuie exploatate rapid pentru generarea de servicii şi realizarea de produse care să vină în sprijinul cetățenilor şi care să asigure suveranitatea digitală a Europei. Scopul trebuie să fie acela de a avea acces la crearea componentelor electronice esențiale pentru realizarea unei societăți digitale inteligente, durabile şi favorabile incluziunii. Astfel, pe parcursul lucrărilor acestui simpozion, au fost prezentate idei şi direcții de abordare ce vor duce la stimularea suveranității digitale în Uniunea Europeană, fiind deopotrivă reliefate subiecte precum independența tehnologică, vârsta inteligenţei multiple şi a sinergiilor în programele RD & I din Uniune”, a declarat Nicolae Hurduc, ministrul cercetării şi inovării.

 

Evenimentul a reunit peste 300 de participanți din Uniunea Europeană şi nu numai, proveniți din peste 30 de ţări, reprezentând universități, institute de cercetare, mediul privat, experți naționali și europeni din domeniul cercetării-inovării. De asemenea, la lucrările acestei conferinţe au fost prezenţi peste 20 de lectori.

 

 

Modificat la: 2019-06-20 19:57:00

Articole similare