Cercetarea si Inventica romaneasca la a 38-a editie a Salonului International de Inventii de la Geneva – Elvetia

Cercetarea si inventica româneasca reprezentate de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica vor participa la a 38-a editie a Salonului International de Inventii care se va desfasura în perioada 21-25 aprilie 2010 la Geneva. La actuala editie, România participa cu 45 de inventii prezentate de 29 de institute nationale de cercetare si companii publice si private, la care se adauga si o inventie a firmei MB Telecom, prezentata intr-un stand propriu, dar sub patronajul ANCS. Câstigarea, în 2009, pentru prima data a Marelui Premiu al a Salonului International de Inventii pentru ROBOSCAN (ROBOtic SCANner pentru radiografierea total automatizata a  camioanelor si containerelor), a încununat succesul României la acest eveniment, demonstrând ca suntem un competitor redutabil pe piata stiintei.

Principalele actiuni preconizate sa se desfasoare în timpul Salonului sunt programate în data de 23 aprilie astfel:

- masa rotunda dedicata inventatorilor români participanti la Salonul de la Geneva, la sediul Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala (OMPI). Evenimentul este organizat cu sprijinul Misiunii Permanente a României pe lânga Oficiul Natiunilor Unite de la Geneva si a organizatiilor internationale cu sediul în Elvetia.

- ora 15.00: festivitatea dedicata Zilei României, organizata la standul României sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

- ora 19.15: festivitatea de Premiere a Salonului International de Inventii de la Geneva

Salonul International de Inventii de la Geneva, eveniment de mare prestigiu international, este organizat în mod traditional sub înaltul patronaj al Guvernului elvetian si al Primariei Geneva, iar începând din acest an si sub patronajul Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala (OMPI).

 

 

 

Modificat la: 2010-04-21 00:00:00