Targul de la Hanovra

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica prezenta la Targul de la Hanovra

cu produse si tehnologii de nivel hi-tech

 

Sub sloganul “Romanian Innovation Spirit”, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica va prezenta rezultatele cercetarii din Romania in perioada 19-23 aprilie, la Targul de la Hanovra (Germania) - Hannover Messe, in cadrul unui stand propriu.

“Romania va fi prezenta la Hanovra cu circa 45 de produse si tehnologii, intre care multe prototipuri. Avem oportunitatea de a prezenta produse si tehnologii de nivel hi-tech cu accent pe domenii de varf: nanotehnologii, tehnologii cu utilizarea hidrogenului si biotehnologii, dar si din alte domenii”, a spus prof. dr. Ing. Adrian Curaj, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Cele circa 45 de produse si tehnologii vor fi prezentate de cele 29 de institute nationale de cercetare si companii publice si private care reprezinta Romania la eveniment.

Printre expozanti se numara participanti traditionali la Targul de la Hanovra, cum sunt: Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice - ICSI Ramnicu Valcea, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile si Pielarie.

Institutul National pentru Fizica Laserilor promoveaza tehnologia obtinerii “caramizilor inteligente” prin metoda arcului termoionic in vid, aplicata cu succes in componente ale Organizatiei Europene pentru Cercetare Nucleara (CERN - European Organization for Nuclear Research) si cu posibile aplicatii in viitoarea centrala de fuziune nucleara.

Institutul pentru Fizica Tehnica din Iasi prezinta un echipament de preparare a firelor magnetice compozite cu dimensiuni submicronice, produs apreciat in Statele Unite ale Americii.

ICECHIM va expune modelul functional al unui fotobioreactor pentru sechestrarea durabila a dioxidului de carbon din gazele cu efect de sera.

De asemenea va fi prezentat generatoarul de curent electric cu pile de combustie cu hidrogen realizat de ICSI Ramnicu Valcea.

In programul standului ANCS la Targul de la Hanovra sunt incluse si doua programe zilnice de transmisie live on line, in intervalele orare 11,30-12,00 si 14,00-14,30  cu prezentari ale activitatii la stand si a celor mai interesante tendinte descoperite de specialistii romani printre exponatele Targului de la Hanovra. Transmisiunile live si alte materiale de la Hanovra pot fi accesate la adresa www.ancs.gov.ro.

                       

 

 

Modificat la: 2010-04-20 00:00:00