Reuniune ELI

In perioada 12-13 aprilie 2010, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara ”Horia Hulubei” - IFIN-HH va fi gazda unei reuniuni a Comitetului Executiv ELI Nuclear Physics la care sunt invitati sa participe si membrii Comitetului International Consultativ ELI Nuclear Physics.

Extrem Light Infrastructure (ELI), prima facilitate de cercetare paneuropeana din estul Europei va fi construita la Magurele, langa Bucuresti. Aici se vor dezvolta tehnologii superioare celor de la CERN si o locatie întinsa de miliarde de euro.Ca urmare, România va dezvolta cel mai puternic LASER din istorie, începând cu 2010, când vor începe lucrarile pentru ELI Nuclear Physics, cel mai mare centru stiintific international din estul Europei,  într-o colaborare cu Cehia si Ungaria. Cu un puternic impact pozitiv, economic si social, acesta va deschide noi oportunitati pentru stiinta, tehnologie si industrie, punând UE în fata economiilor mondiale concurente.

Pe langa o larga participare internationala, la eveniment vor fi prezenti specialisti romani de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei - INFLPR, de la  Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara ”Horia Hulubei” IFIN –HH si domnul Adrian Curaj, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.  

In data de 13 aprilie ac, incepand cu ora 11.00, in programul reuniunii de lucru este prevazut un interval de timp destinat concluziilor si discutiilor cu ziaristii interesati.

Va rugam sunati la tel. 021/318.30.50 in vederea confirmarii participarii pana luni 12 aprilie, ora 12.00.

Modificat la: 2010-04-09 00:00:00