Intalniri bilaterale cu reprezentanti ai Comisiei Europene in domeniul Cercetare - Dezvoltare

Domnul Adrian Curaj, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) va participa, în perioada 28-30 ianuarie 2010, la Bruxelles, la o serie de întâlniri bilaterale pe domeniul Cercetare - Dezvoltare (CD) alaturi de reprezentanti ai Comisiei Europene.

Prin intermediul Reprezentantei României pe lânga Uniunea Europeana au fost convenite o serie de întâlniri cu factori cheie ai Comisiei Europene în domeniile TIC si Sanatate: directorul Directiei Sanatate din cadrul Directiei Generale pentru Cercetare si directorul Directiei Rezolvarea problemelor societatii prin TIC, din cadrul Directoratului General pentru Societatea Informationala si Media al Comisiei Europene. De asemenea, au fost programate întrevederi cu expertii nationali detasati la Comisia Europeana în vederea stimularii si încurajarii activitatii lor.

Demersurile conducerii ANCS au ca scop impulsionarea relatiilor de colaborare cu Comisia Europeana, acestea având o importanta deosebita pentru sistemul românesc de Cercetare - Dezvoltare, aflat la jumatatea perioadei de derulare a celui de-al doilea Plan National de Cercetare - Dezvoltare si Inovare 2007-2013. Colaborarea cu structurile europene va duce la cresterea vizibilitatii cercetarii românesti si realizarea unui dialog dinamic pentru ca România sa fie mai activ implicata în procesul de elaborare a politicilor si strategiilor pentru a doua etapa a Programului Cadru 7 de Cercetare al Comunitatii Europene, precum si pentru pregatirea urmatorului Program Cadru.

Modificat la: 2010-01-28 00:00:00