• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Semnarea acordului CEA -IFA

Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică împreună cu Institutul de Fizică Atomică (IFA) vă invită miercuri 2 decembrie 2009, începând cu ora 9, la simpozionul științific dedicat încheierii Acordului General de Cooperare dintre Comisariatul   pentru Energie Atomică (CEA) din Franța și Institutul de Fizică Atomică.  

Evenimentul, la care vor participa personalități științifice și politice din Franța și România, va avea loc în Sala de Conferințe de la etajul 9 al clădirii IFA (Platforma de Fizică Măgurele-București).

Ceremonia de semnare a Acordului, precedată de prezentările ANCS, CEA și IFA, va începe la ora 10.15 și va continua cu acordarea unor distincții IFA și declarații de presă. Semnarea Acordului   dintre CEA și IFA, etapă prevăzută în Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic Româno-Francez de cooperare tehnico-științifică stabilită în anul 2008, va deschide posibilitatea încheierii de acorduri specifice între instituții de profil din cele două țări în scopul promovării cercetării științifice și dezvoltării tehnologice în domenii precum Energie, Mediu, Sănătate și Tehnologii Informaționale.  

În programul evenimentului sunt incluse de asemenea prezentări ale principalelor institute de cercetare și universități în domeniu și o vizită în laboratoarele de pe Platforma Măgurele.Evenimentul va marca totodată împlinirea a 60 de ani de la înființarea IFA, precum și 10 ani de participare cu succes a României la programul EURATOM în domeniul Fuziunii Termonucleare Controlate pentru Energie.

 

Modificat la: 2009-11-24 00:00:00