• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

ESFA 2009

În perioada 12-14 noiembrie 2009, Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică (ANCS) va participa la cea de a opta ediție a Conferinței Internaționale „Economicitatea, Securitatea și Fiabilitatea Automobilului - ESFA 2009”, organizată de Universitatea „Politehnica” din București (UPB), prin Catedra Autovehicule Rutiere la sediul sau din Splaiul Independentei nr.313, sect.6.

Conferința este patronată de cele mai importante organisme internaționale din domeniul industriei de automobile, FISITA și EAEC (Fédération Internationale des Sociétés d’Ingénieurs de Techniques d’Automobile și European Automobile Engineers Cooperation), iar co-organizator este SIAR ( Societatea Inginerilor de Automobile din România).

Vor fi prezentate peste 100 de lucrări stiintifice, cu peste 200 de autori din Romania si tari cu traditie in domeniu, precum Austria, Belgia, Franța,Germania, Ucraina si SUA. Vor fi abordate subiecte de inalt interes precum economia de combustibil, protectia mediului, metode si instrumente avansate utilizate in ingineria autovehiculelor, siguranta, confortul, fiabilitatea, mentenanta automobilelor, materiale si tehnologii noi, automobile electrice si hibride, trafic si sisteme moderne de transport rutier.

În cadrul ESFA 2009 va avea loc și o sesiune specială dedicată tinerilor cercetători și studenților, iar platforma din fața rectoratului UPB va găzdui o expoziție cu peste 40 de automobile de ultimă generație.

ANCS, prin ROST (Oficiul Român pentru Știință și Tehnologie de la Bruxelles), organizează un simpozion dedicat programelor europene.Acesta are ca scop promovarea participării României la inițiativa europeană privind parteneriatul public-privat „Green Cars”, ce va fi prezentat de invitatul special al Comisiei Europene de la Bruxelles.

Lucrarile vor incepe zilnic la ora 9:30, iar pentru mai multe informații poate fi accesat site-ul Conferinței: www.esfa.upb.ro.

Modificat la: 2009-11-09 00:00:00