• Facebook
  • Contact
  • Cariere
  • Newsletter
  • Webmail
  • ROSTeu

FINANTAREA

Finantarea participarii la programele internationale

Participarea Romaniei la programele internationale este sprijinita prin doua instrumente aprobate în cadrul Planului National II (2007-2013), Programul Capacitati, astfel:

 

1. Modul III -Proiecte pentru finantarea participarii unitatilor de cercetare, dezvoltare si inovare romanesti in proiecte internationale

 

2. Modul IV -Proiecte suport pentru sustinerea reprezentarii Romaniei in cadrul organismelor stiintifice si tehnice internationale

 

Prin Modulul IIIeste asigurat sprijinul financiar pentru participantii romani în urmatoarele programe internationale:

-      Programele de cooperare bilaterala

-      Programul Cadru 7 si EURATOM

-      Participarea Romaniei la CERN

 

Prin acest modul se urmareste o abordare flexibila a cooperarii internationale în activitati de cercetare si dezvoltare tehnologica, fiind deschis tuturor domeniilor stiintifice.

Scopul principal este acela de a exploata contactele dintre doua sau mai multe echipe de cercetare din doua sau mai multe stata si a cooperarii bilaterale în vederea stabilirii sau consolidarii de noi colaborari care sa conduca la dezvoltarea potentialului de inovare si obtinerea de sinergii productive în beneficiul reciproc al partilor.

 

Prin Modulul IVeste sustinuta reprezentarea Romaniei în organismele stiintifice si tehnice internationale.

Romania, în calitatea sa de stat membru în diferite cadre de cooperare are obilgatia de a participa activ la actiunile ce au loc cu scopul de a promova interesele nationale în domeniu.

Modificat la: 2010-12-07 16:02:00