• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Întâlniri bilaterale româno-germane pe tema dezvoltării colaborării în învăţământul superior şi cercetare

O delegaţie română condusă de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, din care  mai fac parte Tudor Prisecaru, secretar de stat în cadrul Autorităţii de Stat pentru Cercetare Ştiinţifică, şi Nicolae-Victor Zamfir, director general al Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” Măgurele, se află astăzi, 28 februarie, la Bonn şi Darmstadt,  unde va avea întâlniri cu oficialităţi germane responsabile de învăţământul superior şi cercetare. Obiectivul întrevederilor îl reprezintă identificarea modalităţilor de dezvoltare a cooperării bilaterale cu Germania pe aceste segmente, la nivel guvernamental şi inter-universitar.

Prima întâlnire a oficialilor români va avea loc la Bonn, cu Secretarul de stat în Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetării, Georg Schütte. Pe agenda discuţiilor se regăsesc subiecte precum reformele din învăţământul superior şi cercetare întreprinse de cele două ţări, modalităţile de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniile de interes comun, respectiv posibilităţile de colaborare atât în cadrul Strategiei europene pentru regiunea Dunării (SUERD), cât şi a proiectului paneuropean de cercetare avansată Extreme Light Infrustructure - Nuclear Phyiscs (ELI-NP).

Ulterior, delegaţia română se va întâlni cu Hans Jürgen Prömel, preşedinte al Universităţii din Darmstadt. Subiectul discuţiilor îl constituie intensificarea modalităţilor de cooperare academică prin schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători. De asemenea, se va avea în vedere, participarea în comun, la proiecte de cercetare ştiinţifică în cadrul apelurilor de proiecte europene, în domeniile ingineriei electrice, energetice, mecanice şi fizice.

Modificat la: 2013-02-28 09:59:00