• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Participarea ROMÂNIEI la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva – ELVEŢIA

 În perioada 10-14 aprilie 2013 a avut loc cel de al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva – ELVEŢIA, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii, Salon organizat sub înaltul patronaj oferit de către Guvernul Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva şi Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

Ediţia 2013 a reunit 725 de expozanţi din 45 ţări de pe 5 continente.

România a prezentat un număr total de 40 de invenţii, pentru 30 dintre acestea costurile de participare fiind suportate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

La deschiderea oficială a salonului, din data de 10 aprilie 2013, Standul României a constituit punctul de maximă atracţie – atât aria organizată sub egida MEN, cât şi standul privat, organizat de catre MBTelecom. Delegaţia oficială constituită din reprezentanţi ai Statului şi oraşului Genva, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale cu sediul în Geneva, cât şi numeroşi ambasadori, printre care şi Ambasadorul României în Confederaţia Elveţiană - doamna Anca OPRIŞ, au petrecut un timp îndelungat în zona invenţiilor româneşti.

 

Vineri 12 aprilie 2013, la ora 15.00, la Standul României de la Salonul Internaţional de invenţii de la Geneva 2013 s-a organizat ZIUA ROMÂNIEI.

La eveniment au participat ambii ambasadori ai României din Elveţia:doamna Maria Ciobanu, Reprezentantul permanent al României la Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi la Organizaţiile internationale cu sediul în Elveţia şi doamna Anca Opriş, Ambasadorul României în Confederaţia Elveţiană.

 

În seara aceleiaşi zile, a avut loc Festivitatea de premiere a Salonului la care delegaţia României s-a remarcat din nou.

 

ROMÂNIA a obţinut Marele Premiu al Salonului. cu invenţia ”Metoda şi sistem de inspecţie non-instruzivă pentru avioane de toate mărimile, pentru scanarea avioanelor, în scop de securitate”, aparţinând firmei MB TELECOM.

Palmaresul celorlalţi participanţi români la salon a fost de 40 de medalii din care: 27 medalii de aur, 12 medalii de argint, 1 medalie de bronz si 21 premii speciale.

 

Din preocuparea permanentă de a impulsiona valorificarea invenţiilor româneşti participante la saloane internaţionale de invenţii, MEN a organizat împreună cu partenerii IPA CIFATT Craiova, punct RO4Europe, al reţelei Enterprise Europe Network (reţea organizată şi finanţată de către Direcţia Generală Întreprinderi şi Industrie „DG Enterprise and Industry” a Comisiei Europene) şi ICPE SA un eveniment de brokeraj pentru inventatorii romani participanţi la Salonul Geneva 2013.

Tabelul cu invenţiile premiate la Salonul de la Geneva

/uploads/comunicate/inventii-romania-medalii-si-premii-geneva-2013.doc

Modificat la: 2013-04-14 12:24:00