• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

„ERRIC Event in Brussels”, organizat de ROSTeu în 3 iulie 2013

 

Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Oficiul Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie pe lângă Uniunea Europeană – ROSTeu, organizează la data de 3 iulie 2013, la Bruxelles, evenimentul „ERRIC Event in Brussels”.

ERRIC - Empowering Romanian Research on Intelligent Information Technologies – este proiectul european PC7 de creştere a potenţialului de cercetare (RegPot), coordonat de Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica din Bucureşti, în valoare de aproximativ 2,67 milioane EUR, pentru o perioadă de 36 de luni, începând cu anul 2011. Scopul proiectului este de a ajuta activitatea de cercetare a Facultăţii (prin echipamente, angajare de specialişti de înaltă valoare, formare şi promovare) astfel încât excelenţa sa să crească la cel mai înalt nivel european şi să câştige o audienţă internaţională. Mai mult, în domeniile sale IT de expertiză, Facultatea de Automatică şi Calculatoare devine o entitate de cercetare pe deplin integrată în ERA – Spaţiul European al Cercetării.

Proiectul ERRIC îşi prezintă realizările, un exemplu de succes, într-o perioadă când Comisia Europeană discută cu Statele Membre importanţa includerii în noul program cadru pentru cercetare şi inovare - Orizont 2020, a unor măsuri de încurajare şi sprijinire a potenţialului de cercetare şi inovare dedicate Statelor Membre cu succese mai modeste în competiţiile europene. În acest context Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, profund implicată în negocierea noului program cadru, s-a alăturat evenimentului, găzduindu-l şi promovându-l drept un exemplu de bună practică.

Programul manifestării, pe lângă prezentările dedicate rezultatelor proiectului şi a noii dimensiuni câştigată de Facultate, cuprinde intervenţii ale Comisiei Europene - Direcţia Generală pentru Cercetare şi Inovare (DG R&I) şi Direcţia Generală pentru Reţele de Comunicare, Capacităţi şi Tehnologii (DG CONNECT), şi ale partenerilor de colaborare în proiect, exemple de urmat privind colaborarea interacademică dar şi academie-industrie: Universitatea Utrecht din Olanda şi un IMM inovativ – TeamNet International. Evenimentul se va încheia cu o dezbatere privind prezentul şi viitorul unor astfel de proiecte de sprijin în contextul Europei 2020.

Pentru mai multe detalii: http://erric.eu/content/erric-event-brussels

Echipa Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, condusă de decan şi totodată coordonatoarea proiectului ERRIC, va avea şi întâlniri bilaterale cu reprezentanţi ai unor universităţi care au birouri de legătură la Bruxelles.

Modificat la: 2013-06-29 20:23:00