• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Ministrul Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat și ai National Science Foundation

În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statele Unite ale Americii, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu s-a întâlnit marţi, 14 ianuarie, cu E. William Colgrazier, consilier pe probleme de ştiinţă şi tehnologie al secretarului de stat american John Kerry.
De asemenea, ministrul Mihnea Costoiu a avut întrevederi cu Kelly Keiderling, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru educaţie şi cultură, precum şi cu Jonathan Margolis, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru ştiinţă, spaţiu şi sănătate. Discuţiile s-au concentrat pe încurajarea cooperării în domeniul cercetării aplicate şi în domeniul învăţământului superior între instituţiile române şi cele americane, fiind prezentate şi iniţiative de cercetare derulate în România, precum proiectul Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) de la Măgurele. 
În ultima zi a vizitei, ministrul delegat Mihnea Costoiu s-a deplasat la sediul National Science Foundation, instituţie responsabilă pentru finanţarea a 20% dintre programele de cercetare susţinute din fonduri publice în Statele Unite, unde a avut o întrevedere cu dr. Cora Marrett, directorul National Science Foundation. Un alt punct pe agenda vizitei a fost Universitatea Harvard.
Modificat la: 2014-01-16 10:00:00