• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Martin Schulz va vizita platforma de la Măgurele alături de ministrul Mihnea Costoiu

Preşedintele Parlamentului European şi candidatul Partidului Socialiştilor Europeni pentru funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene, domnul Martin Schulz, va efectua sâmbătă, 26 aprilie, începând cu ora 10:15, o vizită pe platforma de la Măgurele, unde au fost demarate lucrările pentru realizarea celui mai important proiect de cercetare din România, proiectul ELI-NP.
Martin Schulz va vizita platforma de la Măgurele alături de mai mulţi demnitari români, printre care domnul Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea, şi domnul Nicolae Zamfir, directorul Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.
Proiectul ELI-NP este finanţat prin fonduri de coeziune şi fonduri structurale destinate realizării infrastructurii de cercetare pan-europene. Cercetările care vor fi realizate la Măgurele vor avea aplicaţii în domeniul sănătăţii, al managementului materialelor şi deşeurilor nucleare, în economie sau în industria farmaceutică. Proiectul ELI-NP are potenţialul de a atrage fonduri publice şi private în valoare de peste 1 milliard de euro şi poate conduce la crearea a peste 13.000 de locuri de muncă în cercetare.
Modificat la: 2014-04-25 12:06:00