România participă la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva – ELVEŢIA

 

România va fi prezentă în perioada 13-17 aprilie 2016 la cel de- al 44-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva – ELVEŢIA,  prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii.

 

Salonul este organizat sub înaltul patronaj conferit de  Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

 

Pentru ţara noastră, participant tradiţional la acest important eveniment internaţional, fiecare ediţie reprezintă o confirmare valorică.  Ediţia Geneva-2015, succes remarcabil al inventicii româneşti, s-a  finalizat cu28 medalii şi 32 Premii (18 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 3 medalii de bronz).

           

Ediţia de anul trecut în cifre a însemnat  752 expozanţi din 48 ţări, din care 76%  companii, universităţi, organizaţii  de stat și 24% investitori şi cercetători privaţi. Numărul de vizitatori înregistrat a fost de 59.000 din 5 continente. Salonul Geneva-2015 s-a bucurat de prezența a 650 jurnalişti, reporteri radio şi TV din 30 ţări şi mai mult de 4.000 de articole în presă.

 

România va participa anul acesta cu  30 invenții, într-un stand de 30 mp.

Printre cele mai importante momente va fi joi 14 aprilie,  realizarea în Standul României de la salon, cu sprijinul  Ambasadei României de la Berna, a celei de - a doua ediții a Forum(ului) de afaceri româno-elvețian : când inovația inspiră lumea business-ului /Rencontres roumano-suisses: quand l'innovation inspire le business !”.Se vor relua evenimentele realizate împreună cu Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală – OMPI cu sediul în Geneva și cu sprijinul Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite din Geneva, dedicate inventatorilor români participanți la salon şi anume, o Masă Rotundă la Sediul OMPI  în dimineața zilei de vineri 15 aprilie a.c.

 

În aceeași zi de vineri 15 aprilie 2016, la 19.15 va avea loc Festivitatea de Premiere a Salonului Internațional de Invenții – Geneva 2016.

Prezența României la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva este marcată în documentele oficiale ale salonului, țara noastră fiind înscrisă cu mai multe Premii Speciale  dintre care  2 premii sunt acordate de ANCSI la Festivitatea de premiere. Acestea sunt Premiul Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare și Premiul Delegaţiei României.

 

Reprezentanta oficială a Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare este doamna dr.ing.Camelia-Elena MARINESCU consilier superior, responsabil organizatoric pentru participarea României la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva din anul 2002 şi Delegat Oficial pentru România alSalonului Internaţional de Invenţii de la Geneva desemnat din anul 2007.

 

Inventii selectate pentru participarea la cel de-al 44-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva.

 

 

.

Modificat la: 2016-04-11 16:03:00