Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători

 

În perioada 17-22 aprilie, se desfăşoară la Cluj-Napoca a 23-a ediţie a Conferinţei Internaţională a Tinerilor Cercetători, eveniment dedicat elevilor pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie din toată lumea.
 
Conferinţa este găzduită în premieră de ţara noastră şi este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în parteneriat cu Universitatea ,,Babeş-Bolyai”.
 
Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători se desfăşoară pe cinci secţiuni: inginerie (fizică aplicată şi teoretică), matematică, informatică, ştiinţele mediului (ecologie) şi ştiinţele vieţii (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere. Competiţia îşi propune  familiarizeze elevii cu etapele elaborării unei lucrări ştiinţifice, să-i încurajeze să-şi prezinte rezultatele lucrării şi să se dezvolte într-un mediu academic de înalt nivel, în context internaţional. Limba de lucru este engleză.
 
Participă peste 250 de elevi din 26 de ţări (Belarus, Brazilia, Bulgaria, Cehia, Croația, Georgia, Germania, Grecia, Franța, Ungaria, India, Indonezia, Iran, Lituania, Macedonia, Malaezia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina şi Sri Lanka), care îşi prezintă proiectele de cercetare realizate. Juriul este format din profesori universitari şi oameni de ştiinţă provenind din universităţi de prestigiu din lume. Câştigătorii vor fi premii joi, 21 aprilie, în cadrul unei festivităţi organizată la Hotel Belvedere din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00.
 
 
 

Persoană de contact

Gabriela CATANĂ

E-mail: gabriela.catana@ancs.ro

Telefon: +40(21)303.4199 / 241

Modificat la: 2016-04-19 18:02:00