Conferinţa „Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din Romania - Diaspora şi prietenii săi”

 

Păstrând tradiţia organizării conferinţei diasporei ştiinţifice româneşti, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) împreună cu Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), în parteneriat cu Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează cea de-a patra ediţie a conferinţei „Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România - Diaspora şi prietenii săi”.

 

Conferinţa va avea loc în perioada 25 -28 aprilie 2016, bucurându-se de Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

 

Seria întâlnirilor comunităţii ştiinţifice româneşti din ţară şi străinătate a început în anul 2008, organizându-se, tradiţional, o dată la doi ani (2008, 2010, 2012), în Bucureşti. Conferinţa, ce a purtat semnătura UEFISCDI înca de la debut, a reunit, de la o ediţie la alta, un număr considerabil de participanţi, ajungând în 2012 la peste 1000 de persoane.


Această ediţie a Conferinţei Diaspora va marca o premiera, în sensul în care centrul universitar din Timişoara, sub coordonarea Universităţii de Vest din Timişoara, va găzdui toate lucrarile conferinţei (sesiuni plenare şi workshop-uri exploratorii, atât în zone de deschidere în care există potenţial şi expertiză românească, cât şi pe subiecte de interes legate de inovare şi competitivitate ale României).

 

Conferinţa se adresează, deopotrivă, cercetătorilor din ţară şi din diaspora, creând astfel un spaţiu al dialogului şi al colaborării între aceştia, indiferent de locul unde trăiesc şi lucrează.

 

Cei interesaţi sunt invitaţi să opteze pentru unul dintre workshop-urile exploratorii propuse şi să se înregistreze: www.diaspora-stiintifica.ro/inregistrare/. Fiecare workshop-exploratoriu are un număr limitat de locuri.

 

Informaţii detaliate privind agenda, partenerii instituţionali, workshop-urile exploratorii sunt disponibile pe site-ul conferinţei: www.diaspora-stiintifica.ro

 

 

Persoana de contact:
Gabriela CATANĂ

E-mail: gabriela.catana@ancs.ro

Tel: +4021 303.41.99  Interior: 241
 

Modificat la: 2016-04-25 18:42:00