”Next Generation Internet” - participați la apel și la discuțiile online

 

Comisia Europeană își propune să modeleze internetul pentru viitor ca un ecosistem puternic, deschis, bazat pe date centrate pe utilizator și ca o platformă interoperabilă. Pregătirile pentru inițiativa ”Next Generation Internet” a luat startul și include:

 

  • 1) O consultare publică pentru ca cei interesați să spună ce doresc în viitor de la internet. Consultarea este deschisă până la 9 ianuarie 2017.
  • 2) O platformă online pentru dialog între cei interesați, să comenteze documentele de fond și să cunoască ce s-a discutat la diverse evenimente pe această temă. Un raport cu rezultatele consultării și discuțiile din cadrul platformei va fi publicat în ianuarie 2017.
  • 3) Un apel H2020 pentru acțiuni de sprijin (obiectivul ICT-41) va fi lansat în decembrie 2016, pentru a identifica temele specifice de cercetare și pentru a crea un ecosistem al părților interesate relevante (mediul de afaceri și comunitatea științifică, high-tech start-up-uri , societatea civilă și alte părți interesate). Mai multe informații despre acest pilot este disponibil în programul de lucru LEIT 2016-2017.
  •  4) Seminarii cu participarea experților din domeniu cu scopul de avea conținut și credibilitate în acțiuni.

 

 

Pentru a accesa cele 4 acțiuni ale ”Next Generation Internet” vizitați:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/next-generation-internet-initiative#Article

 

 

.

Modificat la: 2016-11-18 14:10:00