Salarizarea cercetătorilor români participanţi la ORIZONT 2020

 

Ministrul Cercetării şi Inovării, domnul Şerban-Constantin VALECA, a trimis astăzi, 15 februarie 2017, o scrisoare de mulţumire Excelenţei Sale, doamna Luminiţa Teodora ODOBESCU pentru demersurile întreprinse în soluţionarea problemei remuneraţiei cercetătorilor participanţi la programul ORIZONT 2020.

 

Urmare a mesajului acesteia COM (DGRTD) a propus includerea în modelul contractului de grant a unui paragraf care să considere drept salariu de baza, nivelele stipulate în legislaţia naţională pentru salarizarea cercetătorilor în cadrul proiectelor naţionale de cercetare, lucru care ar duce la o creştere a veniturilor celor care participă la programele respective şi la stabilizarea acestora în ţară.

 

Modificarea ce ar răspunde aşteptărilor cercetătorilor români participanţi la programul ORIZONT 2020, urmează a fi adoptată oficial până la sfârşitul lunii februarie 2017.

 

Ministrul Cercetării şi Inovării mulţumeşte deasemenea tuturor europarlamentarilor şi oficialilor din România care au susţinut acest demers şi işi exprimă convingerea că acest sprijin va fi continuat până la soluţionarea problemei.

 


 

Modificat la: 2017-02-15 11:26:00