• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Conferinţa Internaţională Procese Izotopice şi Moleculare – PIM 2017

 

Aplicații ale izotopilor stabili, tehnologii moleculare și biomoleculare, eficiență energetică și energii alternative, materiale nanostructurate și materiale hibride la a 11-a ediție a Conferinţiei Internaţionale Procese Izotopice şi Moleculare PIM 2017.

 

În perioada 27-29 Septembrie 2017, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare INCDTIM Cluj-Napoca se vor derula lucrările Conferinței științifice internaționale PIM 2017. Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării și face parte din manifestările științifice dedicate domeniului Cercetare Dezvoltare Inovare desfășurate sub marca ”Conceput în România”.

 

Iniţiată de INCDTIM în anul 1999, PIM este deja o manifestare ştiinţifică cu tradiţie, care şi-a câştigat recunoaşterea de-a lungul anilor prin participarea unor personalităţi de prestigiu internaţional din domeniile fizicii moleculare, nanomaterialelor şi izotopilor stabili.

 

PIM 2017 își propune să ofere o oportunitate pentru oameni de știință, cercetători din ţară şi din străinătate, tineri cercetători şi doctoranzi de a-și împărtăși rezultatele, expertiza și de a crea noi colaborări.

 

Stocarea energiei, Stocarea hidrogenului, un combustibil alternativ pentru eficiență energetică în mobilitate, Reciclarea deșeurilor organice ca parte a unei economii circulare: soluții de prevenire a răspândirii contaminanților în mediu, Analize izotopice specifice pentru trasabilitatea produselor alimentare, DarkSide-20k și Aria – două proiecte tehnologice majore pentru cercetarea materiei întunecate cu izotopul Ar-40, Aplicații ale izotopilor carbonului în datarea turbăriilor fosile, Pământurile rare – markeri ai proceselor biogeochimice naturale, Polimeri eco-designed, Senzori electrochimici pentru detecția antibioticelor suntsubiectede mare actualitate, carevor fi abordate în cadrul prezentărilor plenare ale conferinței.

 

La ediția de anul acesta vor participa personalităţi ştiinţifice de la universităţi, institute și centre de cercetare din Italia, Elveția, Norvegia, Belgia, Franța, Spania, Slovacia, Bosnia-Herzegovina, Ungaria, China, Statele Unite și România care vor dezbate subiecte din domenii de cercetare aplicată, tehnologii izotopice şi compuşi marcaţi cu izotopi stabili, tehnologii moleculare şi biomoleculare, energie alternativă și eficiență energetică, materiale nanostructurate hibride, evaluarea autenticităţii produselor alimentare, controlul poluanţilor organici din mediu și soluții tehnologice de eliminare a lor.

 

În cadrul conferinţei, vineri 29 septembrie, se va desfaşura Simpozionul „Clustering Alternative Energies across Europe” în care se vor aborda subiecte legate de rolul şi importanţa clusterelor ca poli de dezvoltare şi de promovare a cooperării dintre mediul academic şi mediul economic.

 

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc miercuri, 27 septembrie 2017, începând cu ora 08:30, la sediul INCDTIM, Str. Donat 67-103, Cluj-Napoca, în Sala de Conferinţe a institutului. Programul poate fi consultat la adresa http://www.pim.itim-cj.ro.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să vă adresaţi Dr. Diana Lazăr, tel.: 0264584037 ext. 129; fax: 0264420042, e-mail: diana.lazar@itim-cj.ro.

 

Modificat la: 2017-09-27 15:30:00