Reprezentanţii Guvernului colaborează pentru implementarea proiectelor asumate

 

Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete şi secretarul de stat Ciprian Preda, au avut o întrevedere  cu ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale Petru Bogdan Cojocaru și cu secretarul de stat Maria-Manuela Catrina.

 

Întrevederea  s-a desfășurat la sediul Ministerului Cercetării și Inovării și a avut ca principală temă identificarea următorilor paşi de urmat, în implementarea proiectului European High Performance Computing - EuroHPC.

 

Euro HPC își propune să sprijine crearea următoarei generații de infrastructură de calcul și de date, dorindu-și ca până în 2020 să avem cel puțin două computere pre-exascale și atingerea performanței exascale complete până în 2023.

 

De asemenea, se dorește o definire clară a planurilor de testare HPC și pentru aplicațiile "big data" care vor utiliza aceste supercomputere în scopuri științifice, industriale, precum și în administrația publică.

 

Aderarea României la această inițiativă europeană este necesară pentru menținerea țării noastre în cursa economică aferentă unei ere a super-vitezei informaționale.

 

Modificat la: 2018-03-30 14:26:00