Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, a semnat declarațiile care certifică aderarea României la inițiativele CE privind Inteligența Artificială, Blockhain și Radarul Inovării

 

România s-a alăturat inițiativei de la nivelul Uniunii Europene privind cooperarea în domeniul inteligenței artificiale și în tehnologia blockchain.

 

Prezent la Bruxelles, Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, a semnat declarațiile care certifică aderarea României la inițiativele CE privind Inteligența Artificială, Blockchain și Radarul Inovării. Cele trei declarații de aderare au fost semnate în prezența Comisarului European responsabil pentru economia și societatea digitale, doamna Mariya Gabriel.

 

Inițial, pe 10 aprilie 2018, 24 de țări membre UE plus Norvegia au semnat tot la Bruxelles, cu ocazia evenimentului ”Ziua Digitală 2018” o declarație de cooperare în domeniul Inteligenței Artificiale (AI), în încercarea de a ține pasul cu investițiile făcute de SUA și China. 

 

Comisia Europeană finanțează încă din 2013 proiecte în domeniul tehnologiei blockchain prin programele de cercetare ale Uniunii Europene PC7 și Orizont 2020. 

 

Valoarea finanțării proiectelor bazate pe tehnologiile blockchain este de până la 340 de milioane euro, iar termenul pentru finalizarea acestora este 2020.

 

 

 

Modificat la: 2018-06-04 14:43:00