Reprezentanții Comisiei Europene în vizită la Ministerul Cercetării și Inovării

 

O delegație a reprezentanților Comisiei Europene, venită la București în vizită de informare în perspectiva Președinției României la Consiliul European, a fost primită joi, 28 iunie, de o delegație condusă de secretarul de stat în Ministerul Cercetării și Inovării, Ciprian Preda, la sediul MCI.

 

Ministerul Cercetării și Inovării - MCI, ca minister de linie, depune un efort permanent și se pregătește intens în ceea ce privește pregătirea și exercitarea cu succes al primului mandat al României la Președinția Consiliului European, colaborând deja excelent cu toate structurile de specialitate din statele membre care au exercitat acest mandat.

 

În ceea ce privește domeniul cercetării și al inovării, o temă extrem de importantă la nivel european, MCI ține seama de evoluția agendei europene în acest domeniu din ultimele două luni, precum și de rezultatele seriei de consultări desfășurate pe acest subiect în cadrul Forumului de consultare publică, comunicare și dezbateri în vederea pregătirii și al exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene “EU-RO 2019”.

 

România își propune să asigure un ritm avansat al lucrărilor Consiliului privind documentele legislative de instituire a noului program cadru Cercetare-Dezvoltare și Inovare al Uniunii Europene - FP9.

 

De asemenea, elementele care au constituit pentru România priorități ale actualului Program Cadru Orizont 2020, cum ar fi ”lărgirea” participării, simplificarea procedurilor sau o politică salarială nediscriminatorie pentru toți participanții la FP9, ar trebui continuate și în noul Program Cadru.

 

La această întâlnire, secretarul de stat Ciprian Preda a răspuns întrebărilor adresate de reprezentanții Comisiei Europene pe temele conexe activităților de cercetare dezvoltare și inovare din țara noastră și a prezentat câteva puncte de vedere în perspectiva viitorului program “Horizon Europe”.

 

Întâlnirea a fost constructivă, ambele delegații, cea a ministerului și cea a Comisiei Europene având același scop, ca România să asigure continuitatea proiectelor UE în perioada în care va asigura Președinția Consiliului.

 

Modificat la: 2018-06-29 11:58:00