Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și-a deschis luni, 1 octombrie, porțile

 

Studenții au luat parte la festivitatea de deschidere din Aula Magna a universității. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Ciprian Preda, primarul Timișoarei, Nicolae Robu și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române.

 


Capacitatea demonstrată prin rezultate a universității a fost subliniată obiectiv de Secretarul de Stat, care totodată a transmis mesajul de susținere a Guvernului pentru USAMVBT.  Domnia sa s-a arătat încântat de faptul că a fost prezentat ca prieten apropiat al universității dar a asigurat pe toată lumea că va fi și un observator imparțial al activităților care se vor desfășura în cadrul Universității. De asemenea, domnul Secretar de Stat a scos în evidență câteva din liniile majore spre care se apleacă guvernarea în ceea ce privește agricultura și cercetarea.

 „Chiar în lista de specializări inteligente a României, pentru planul național de cercetare, dezvoltare și inovare, adică strategia națională, spre exemplu bioeconomia ocupă un rol aparte. În acest sens, mă bucur să fiu astăzi, aici, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, având în vedere că sunt și de-al casei, sunt din zonă și este o plăcere ori de câte ori revin în acest perimetru”, a declarat Secretarul de Stat Ciprian Preda.

 

 

 

Modificat la: 2018-10-09 17:23:00