• Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube

Secretarul de stat Lucian Georgescu a participat la Conferința EU research and innovation in our daily life

 

Secretarul de stat Puiu-Lucian Georgescu a participat joi, 27 noiembrie, la Bruxelles, la Conferința de nivel înalt EU research and innovation in our daily life.

 

Conferința a fost organizată sub înaltul patronaj al Președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, împreună cu Comisarul european pentru știință, cercetare și inovare, Carlos Moedas.

 

Secretarul de stat Georgescu a avut o intervenție în cadrul panelului de închidere, alături de Președintele Tajani și de Comisarul Moedas.

 

Moto-ul conferinței a fost From medical advances to cleaner energy and high-level engineering, research projects funded by the European Union play a key role in improving our daily lives. Astfel, în cadrul a patru paneluri dedicate unor tematici de interes (Health and wellbeing, A sustainable environment, Innovation: let’s put research results on the market, Safe and secure society for all) au fost prezentate exemple concrete de proiecte de cercetare-inovare, finanțate la nivel european, care au adus o imagine reală despre impactul și beneficiile pe care cercetarea și inovarea le au asupra societății, asupra bunăstării și asupra calității vieții, nu doar pentru crearea unor avantaje competitive ale UE, în context global.

 

In cuvântul sau, Lucian Georgescu a subliniat importanța pe care România, care va asigura viitoarea Președinție, o acordă negocierilor care se desfășoară în aceste momente și care vor continua si în primul semestru din 2019, negocieri dedicate viitorului program cadru european de cercetare-inovare Orizont Europa. De asemenea,  secretarul de stat a felicitat Comisia Europeană pentru ambițioasa propunere de program, practic cel mai mare buget dedicat cercetării și inovării din istoria UE si a arătat, totodată, că acest program este o prioritate cheie atât la nivel european, cât și la nivelul PRES RO, menționând că România este gata să facă toate eforturile necesare, alături de statele membre și împreună cu Parlamentul European, pentru a avansa cât de mult dosarele din pachetul Orizont Europa, la nivel legislativ. Doar prin aceste demersuri se vor asigura atât o tranziție eficientă pentru finanțarea din Orizont 2020 către Orizont Europa, cât și o puternică arie europeană a cercetării și inovării de care să beneficieze toate comunitățile științifice și de inovare, cu impact asupra întregii Uniuni.

 

 

 

Modificat la: 2018-11-28 19:07:00