Ministrul Nicolae Hurduc a vizitat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI

 

Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc, a vizitat astăzi, 16.01.2019, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI.

 

Vizita a avut ca principal obiectiv noul stand de turbomotoare al INCD Turbomotoare COMOTI, unde se derulează experimentele din cadrul proiectului de CD privind propulsia navala. Ministrului i-a fost prezentat de către directorul institutului, Valentin Silivestru, stadiul proiectului și s-a făcut o pornire demonstrativă.

 

Vizita a continuat cu prezentarea laboratorului de cercetări tehnologice punându-se accentul pe realizarea modelelor experimentale și a prototipurilor necesare in proiectele de CD ale institutului.

 

Au fost  vizitate standurile de testare compresoare centrifugale și suflante pentru aer, standul pentru compresoare cu șurub - pentru gaze naturale, laboratorul de încercări mecanice pentru materiale.

 

Vizita s-a încheiat la laboratorul de materiale compozite pe baza de fibre de carbon unde i-au fost prezentate ministrului cercetările colectivului din domeniul motoarelor cu turbina de aviatie și din domeniul spațial.

 

 

Modificat la: 2019-01-16 21:28:00

Ultimele actualizari