Mesajul ministrului Nicolae Hurduc cu privire la preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene

 

 

„Preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene ne onorează şi ne responsabilizează deopotrivă, motiv pentru care abordăm cu seriozitate şi maturitate politică toate dosarele preluate de la Președinția austriacă, continuându-le. Activitatea în domeniul cercetării va sta sub semnul dialogului continuu cu statele membre ale Uniunii şi cu instituțiile europene de resort, astfel încât la finalul celor șase luni de mandat să putem prezenta direcțiile europene în ceea ce privește cercetarea şi inovarea.

 

Avem încredere în capacitatea noastră de acțiune, iar prin proiectele şi direcțiile pe care le vom prezenta statelor membre ale spațiului comunitar vom consolida valoarea adăugată adusă de România proiectului european.

 

Precizez deopotrivă că domeniul cercetării este într-o continuă expansiune, canalizându-ne o bună parte din resursele umane și financiare pe programe de anvergură cum este „HORIZON EUROPE”, pe care îl consider cel mai amplu și cel mai ambițios program derulat vreodată în Uniunea Europeană. Horizon Europe va fi puntea dintre cercetarea din laboratoare și industrie, prin intermediul acestui program urmând ca descoperirile, inovațiile şi premierele mondiale în domeniul cercetării să ducă la creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

 

Sunt convins că viitorul trebuie să stea sub semnul coeziunii, motiv pentru care Președinția Românei la Consiliul Uniunii Europene are ca temă fanion a programului de lucru, pe următoarele șase luni de zile, coeziunea”, Nicolae Hurduc, ministrul cercetării şi inovării.

 

Modificat la: 2019-01-01 09:04:00