Festivitate de premiere a cercetătorilor români, la Guvernul României

 

Cercetătorii care au obținut performanțe la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva au fost premiați astăzi, 18 aprilie, de prim-ministrul Românie, Viorica Dăncilă,şi de ministrul cercetării şi inovării, Nicolae Hurduc.

 

Ați făcut cinste României prin succesul obținut la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, cel mai prestigios eveniment mondial în domeniul inventicii. Comunitatea pe care o reprezentați are un rol determinant în modernizarea, dezvoltarea și progresul societății. Sunteți deschizători de drumuri și munca dumneavoastră contribuie la creșterea economică și schimbă în bine viața oamenilor. (…) Guvernul și Ministerul Cercetării şi Inovării înțeleg pe deplin contribuția pe care activitatea dumneavoastră o are la dezvoltarea României. De aceea, în Programul de guvernare am prevăzut măsuri menite să arate aprecierea pentru munca cercetătorilor și să stimuleze investițiile în acest domeniu”, a declarat Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.

 

Cercetarea reprezintă unul dintre principalele motoare de cercetare ale unei țări, rezultatele acestei activități având un impact pozitiv asupra întregii societăți. Aceste momente de recunoaștere a muncii depuse, cum este festivitatea de astăzi, sunt necesare pentru un cercetător, încurajându-l astfel să-şi continue activitatea într-un ritm susținut. (…) În următoarea perioadă, Ministerul Cercetării şi Inovării va acorda o atenție deosebită activităților de inovare şi transfer tehnologic, astfel încât rezultatele obținute să nu rămână doar la stadiul de brevete şi articole științifice, ci să poată fi transpuse cât mai repede în practică pentru binele nostru, al tuturor”, a declarat Nicolae Hurduc, ministrul cercetării şi inovării.    

 

La cea de-a 47 ediție a Salonului Internațional de Invenții de la Geneva – ELVEŢIA, la care au participat peste 900 de expozanţi din 42 de ţări, ce a a avut loc în perioada 10-14 aprilie a.c., cercetătorii români au obținut, pentru cele 30 de invenții prezentate la standul țării noastre, 19 medalii de aur, 11 medalii de argint şi 31 de premii speciale.

 

 

 

 

Medalii si premii la

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva-ELVEȚIA, 

10 - 14 Aprilie 2019

 

PALMARES pentru 30 de inventii prezentate in standul Romaniei:

 

-          19  Medalii de Aur

-          11  Medalii de Argint

-          31 Premii speciale ( 12 premii acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 12 Aprilie si 19 premii acordate in standul Romaniei)

 

Nota:

                    * Premii obtinute la Festivitatea de Premiere

                  ** Premii acordate in stand

 

 

Medalii si premii la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva-ELVEȚIA

 

 

Cu deosebită considerație,

Biroul de presă al MCI

Modificat la: 2019-04-22 13:56:00