Skip to content

Peste 26 milioane de euro pentru implementarea de soluţii de sprijinire a automatizării proceselor de lucru robotice şi a inteligenţei artificiale pentru 18 instituţii publice din administraţia centrală

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a semnat astăzi contractul de finanțare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) în vederea implementării robotizării în administrația centrală.

Proiectul urmează să fie finalizat până pe 31 decembrie 2025 și are o valoare totală de 107,430,450.00 lei fără TVA, echivalentul a 21,900,000.00 euro, fonduri alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la care se adaugă 20.411.785,50 lei, echivalentul a 4.161.000 euro, reprezentând valoarea neeligibilă a TVA.

Obiectivele generale ale proiectului sunt sprijinirea transformării digitale, creșterea productivității și rezilienței și reducerea erorilor și a timpului de prelucrare a cererilor cetățenilor adresate autorităților publice, prin adoptarea de soluții de automatizare a proceselor de lucru robotice – RPA, automatizarea sarcinilor laborioase, repetitive și bazate pe norme.

Sebastian Burduja:„Cred, și am afirmat în numeroase ocazii, că un stat digitalizat este unul prietenos cu cetățeanul. Prin acest program finanțat prin PNRR creăm un mecanism de implementare pentru automatizarea proceselor în administrația publică, practic ne conectăm la viitor. Folosirea inteligenței artificiale și a roboților face munca funcționarilor publici mai ușoară. Din perspectiva cetățeanului, acesta va câștiga timp, prelucrarea cererilor fiind mult mai rapidă. Acest lucru este valabil și pentru agenții economici. Nu în ultimul rând, programul va duce la îmbunătățirea interacțiunii dintre cetățeni și mediul de afaceri cu autoritățile și instituțiile publice”.

18 instituții publice din administrația centrală, unde au fost implementate soluții de sprijinire a automatizării proceselor de lucru robotice și promovarea inteligenței artificiale, sunt beneficiarele acestui proiect.

Din aceeași categorie…

PRECIZĂRI - Platforma EPOC-2025 destinată evaluării performanței pentru integrarea activității de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică

PRECIZĂRI – Platforma EPOC-2025 destinată evaluării performanței pentru integrarea activității de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică

Autoritatea Națională pentru Cercetare publică documentele prezentate în cadrul întâlnirii referitoare la evaluarea performanței pentru integrarea activității de cercetare științifică…
România, parte a Europei spațiale. Președintele ANC, Andrei Alexandru, la 50 de ani de ESA

România, parte a Europei spațiale. Președintele ANC, Andrei Alexandru, la 50 de ani de ESA

La invitația Directorului General al Agenției Spațiale Europene, Josef Aschbacher, președintele Autorității Naționale pentru Cercetare, Andrei Alexandru, a participat la…

Sari la conținut