Skip to content

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării finanțează proiecte „Marie Skłodowska-Curie” în valoare totală de 8 milioane EURO

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării finanțează proiecte care au primit certificat de excelență „Marie Skłodowska-Curie” în valoare totală de 8 milioane EURO, prin Investiția 9. „Sprijin pentru posesorii de certificate de excelență primite la competiția pentru burse individuale Marie Skłodowska-Curie”, aferentă Componentei C9 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Instrumentul de finanțare se adresează cercetătorilor posesori de certificate de excelență la acțiunile Marie Sklodowska-Curie din Orizont 2020 și Orizont Europa, oferind acestora posibilitatea de a derula integral proiectul de cercetare în România, în instituțiile gazdă de cercetare-dezvoltare și inovare.

Astfel, 50 de beneficiari ai certificatelor de excelență Marie Sklodowska-Curie acordate începând cu anul 2020 vor primi granturi pentru realizarea proiectelor de cercetare. Proiectele au fost deja evaluate și au primit un Certificat de Excelență MSCA din partea Comisiei Europene.

Aceste granturi reprezintă o sursă alternativă de finanțare, iar prin intermediul acestora se permite realizarea unor proiecte excepționale implementate de cercetătorii UE în instituțiile de cercetare românești.

Apelul va finanța cele două tipuri de proiecte MSCA („Individual Fellowship” și „Postdoctoral Fellowships”), iar sumele maxime acordate sunt de 141.768 EUR brut, pentru IF și respectiv de 149.568 EUR brut, pentru proiectele de tip PD.

Proiectele sunt depuse de către instituția gazdă utilizând platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro, selecția fiind realizată conform principiului primul venit, primul servit. Data limită de depunere a cererilor de finanțare este 31.12.2023.

Informații suplimentare se regăsesc pe site-ul MCID:  https://www.research.gov.ro   sau la adresa secretariat.psf@research.gov.ro.

Din aceeași categorie...

România, parte a Europei spațiale. Președintele ANC, Andrei Alexandru, la 50 de ani de ESA

România, parte a Europei spațiale. Președintele ANC, Andrei Alexandru, la 50 de ani de ESA

La invitația Directorului General al Agenției Spațiale Europene, Josef Aschbacher, președintele Autorității Naționale pentru Cercetare, Andrei Alexandru, a participat la…
De la arhitectura cercetării la ingineria navală. Dialog cu rectorii și vizită tehnică pe Fregata Regina Maria

De la arhitectura cercetării la ingineria navală. Dialog cu rectorii și vizită tehnică pe Fregata Regina Maria

Președintele Autorității Naționale pentru Cercetare, Andrei Alexandru, a participat în acest weekend la reuniunea Consiliului Național al Rectorilor, găzduită de…
Sari la conținut