Skip to content

Acum răsfoiți categoria: "

"

Comunicat CNCS privind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare

COMUNICAT CNCSprivind discuțiile apărute în spațiul public referitoare la finanțarea sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare  Brief: Cercetarea românească nu are nevoie doar de finanțare, ci și de încredere, viziune și continuitate. CNCS susține performanță științifică si reforma sistemului CDI, dar respinge categoric generalizările care discreditează întreaga comunitate științifică. Facem apel la un…

Zilele Europene ale Cercetării și Inovării 2025!

Notați-vă în agendă! Zilele Europene ale Cercetării și Inovării (R&I Days) 2025 vor avea loc în perioada 16–17 septembrie 2025, la The Square, Bruxelles (https://square-brussels.com/). Cea de-a șasea ediție a acestui eveniment emblematic al Comisiei Europene va reuni factori de decizie, cercetători, lideri din mediul de afaceri și reprezentanți ai…

România prezintă în plenul ONU concluziile sesiunii STSC – un pas ferm pentru un spațiu sigur și accesibil tuturor

Dr. Ulpia Elena Botezatu, expert în cadrul Agenției Spațiale Române (ROSA), instituție aflată în coordonarea Autorității Naționale pentru Cercetare, a susținut, din partea României, în plenul Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic (COPUOS), concluziile celei de-a 62-a sesiuni a Subcomitetului Științific și Tehnic (STSC), pe care o prezidează…

România coordonează, Europa cercetează

România devine, în premieră, stat coordonator al unui Consorțiu European pentru Infrastructură de Cercetare (ERIC), prin recenta recunoaștere oficială a DANUBIUS‑RI de către Comisia Europeană. Este o realizare solidă, cu miză științifică și politică, ce plasează țara noastră în centrul unei rețele europene dedicate cercetării sistemelor fluviu–delta–mare, într-un moment în…
Sari la conținut