Skip to content

Ministerul Cercetării lansează Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie. Români de elită oferă viziune și experiență pentru România viitorului

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță Consiliul onorific pentru știință și tehnologie, care reunește specialiști români de top din cercetare din întreaga lume. Aceștia aduc experiența și cunoștințele acumulate în cele mai puternice centre de inovare ale prezentului, pentru a contribui la elaborarea strategiilor, politicilor publice și programelor guvernamentale care pot transforma România într-o economie competitivă pentru viitor.

Consiliul va răspunde la întrebările cele mai importante pentru România: Încotro se îndreaptă lumea? Ce urmează în tehnologie? Cum putem face saltul în viitor? Cum aducem viitorul în prezent și cum transformăm România într-un centru al excelenței, cu productivitate accelerată și locuri de muncă bine plătite, adaptate pentru piața muncii a viitorului?

“Ne-am inspirat din exemplul Statelor Unite ale Americii, al Emiratelor Arabe Unite și al altor state care privesc spre viitor și își pun la treabă mințile luminate pentru a-l anticipa. România are un avantaj extraordinar: calitatea oamenilor. Avem români de elită în marile laboratoare de cercetare ale lumii, în mediul universitar și în companii private de top. Prin înființarea Consiliului Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie, ministerul nostru își dorește să contureze din timp România Viitorului, implicându-i în acest demers pe românii care au demonstrat la cel mai înalt nivel și care vor să dea ceva înapoi țării. Este un pariu pentru progres și competitivitate pentru România” – a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

 

Consiliul este un organism independent și consultativ, care formulează recomandări pentru a întări sistemul național de cercetare-inovare, pe baza tendințelor și progreselor tehnologice de la frontiera cunoașterii. Membrii sunt numiți prin ordin al Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării și sunt neremunerați.

Vor fi selectați cei mai performanți români din cercetare-inovare, cu rezultate recunoscute la nivel mondial, din domenii precum matematică, fizică și astronomie, bioeconomie, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, energie și mediu, nanotehnologii și materiale avansate, sănătate etc.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării invită experții care doresc să fie considerați pentru Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie să trimită un CV și o scurtă scrisoare de intenție, precum și o biografie de maxim 100 de cuvinte la adresa electronică: office@research.gov.ro. Selecția candidaților este în curs de desfășurare și nu are o data limită.

 

Ordinul de înființare a Consiliului poate fi consultat aici: 

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/261675

Din aceeași categorie...

Ministrul Bogdan Ivan: Pregătim 2000 de companii românești pentru tranziția digitală

Ministrul Bogdan Ivan: Pregătim 2000 de companii românești pentru tranziția digitală

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță semnarea luni, 15 iulie, a contractului pentru dezvoltarea platformei de e-learning aferentă…
Ministrul Bogdan Ivan: de astăzi, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Ministrul Bogdan Ivan: de astăzi, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță adăugarea tuturor opțiunilor de cumpărare ale rovinietei în platforma oficială de plăți…
Sari la conținut