Vizita comisarului european Máire Geoghegan-Quinn pe platforma de cercetare Măgurele (şantierul proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics)

 

În cadrul vizitei pe care o efectuează în România, Comisarul european pentru Cercetare, Inovare şi Ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, se va deplasa, vineri, 4 octombrie, alături de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, pe platforma de cercetare Măgurele, care găzduieşte şantierul proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI - NP).

La finalul vizitei, cei doi demnitari vor susţine o declaraţie de presă comună, începând cu ora 13.25, la sediul Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară - Horia Hulubei/IFIN-HH (Str. Reactorului nr. 30, Bucureşti - Măgurele).

Reamintim căExtreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP) este una dintre cele mai importante iniţiative de cercetare din Uniunea Europeană, lucrările de construcţie la infrastructura proiectului demarând în luna mai 2013.

Jurnaliştii interesaţi să participe la acest eveniment sunt rugaţi să transmită datele pentru acreditare (nume, prenume, serie şi număr BI/CI) pe adresa de email ioan.ursu@eli-np.rosau la numărul de telefon 0740/104.286. Jurnaliştilor li se va permite accesul pe baza acestui tip de acreditare şi a ecusonului pe care îl vor primi la intrarea în incinta IFIN-HH.Accesul cu automobilul se va face doar pe bază de înscriere, pentru care sunt necesare numărul de înmatriculare al autoturismului,numele şoferului şi numele persoanelor din autoturism cu datele de identificare aferente (număr şi serie BI/CI). Acestea pot fi transmise pe adresa de email menţionată anterior.

Modificat la: 2013-10-01 15:13:00
e-Cerere 544
e-Petiție