Astăzi, 19 august 2016, s-a lansat apelul privind candidaturile pentru membrii Consiliului Național al Cercetării Științifice

 

Prin Ordinul Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 4961 din data de 18 august 2016, s-a aprobat metodologia de selecţie a membrilor Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS).

 

La acest apel pot participa specialişti cu experiență de cercetare de cel mai înalt nivel, certificată de publicaţii în cele mai prestigioase reviste pe plan internaţional, la care candidatul are o contribuţie principală, inclusiv cu afiliere institutională din afara României.

 

Numirea membrilor CNCS va fi rezultatul unui proces transparent, ce porneste de la propunerile primite din partea comunităţii științifice. Evaluarea şi selecţia membrilor CNCS va fi realizată de un Comitet de Selectie. Lista membrilor CNCS va fi supusă consultării publice. Membrii Comitetului de Selecţie, desemnaţi de MENCS/ANCSI nu vor putea face parte din CNCS.

 

Aplicaţiile pentru calitatea de membru al Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) în mandatul 2016-2020 se vor încărca până la data de 16 septembrie 2016 pe platforma https://brainmap.ro

 

Lista cuprinzând propunerile pentru membrii CNCS va fi făcută publică în perioada 28-30 septembrie 2016. În acest interval, orice persoană fizică sau juridică are dreptul să transmită eventuale obiecţii şi sesizări argumentate despre componenţa nominală a CNCS pe adresa: cncs@gov.edu.ro.

 

.

Modificat la: 2016-08-19 13:10:00