Orizont 2020: Apel pentru propuneri în vederea creării unei rețele de centre de competențe în domeniul securității cibernetice

 

Comisia Europeană a lansat un Apel pentru propuneri în vederea stabilirii unui proiect pilot, în valoare de 50 de milioane de Euro, pentru a sprijini crearea unei rețele de centre de competențe în domeniul securității cibernetice. Fondurile disponibile pentru acest apel provin din programul-cadru Orizont 2020, în contextul programului de lucru modificat pentru perioada 2018-2020.

 


Obiectivele urmărite de Comisie sunt crearea sinergiilor, îmbunătățirea competenţelor şi a activității de cercetare în domeniul securității cibernetice, pentru a fi posibilă identificarea de soluţii care pot contribui la consolidarea securității cibernetice în ansamblul pieței unice digitale.

 


Bazându-se pe Agenda strategică de cercetare şi inovare a parteneriatului contractual public privat privind securitatea cibernetică, consorţiile câştigătoare, inclusiv partenerii industriali şi colaboratorii lor din domeniul cercetării, ar trebui să dezvolte, în mod colectiv, o foaie de parcurs, cu repere clare, pentru a aborda provocările industriale de securitate cibernetică în diverse sectoare și pentru a le implementa, printr-o gamă completă de activități, de la cercetare, inovare, la testare, experimentare și validarea activităților de certificare.

 


Proiectele ar trebui să testeze o posibilă configurare organizațională, tehnologică şi operaţională a reţelei de competenţe cu un hub central de coordonare.

 


Data limită pentru transmiterea propunerilor este 29 mai 2018.

 


Mai multe detalii se găsesc la adresa:
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/su-ict-03-2018.html
 

Modificat la: 2018-02-13 13:01:00
e-Cerere 544
e-Petiție