Secretarul de stat în Ministerul Cercetării și Inovării, Ciprian Preda, participă la evenimentul Digital Day 2018, care are loc la Bruxelles, astăzi 10 aprilie

 

Fiind organizat de Comisia Europeană sub președinția bulgară a Consiliului Uniunii Europene, evenimentul reunește actori importanți din domeniul telecomunicațiilor și ai tehnologiei digitale.

 

Digital Day abordează anul acesta provocările și interesele comune pe care le au statele membre ale uniunii europene și felul în care dezvoltarea digitală îmbunătățește viețile cetățenilor europeni.

 

Sunt aduse în prim plan tematici de o mare importanță pentru viitorul digital european, precum inteligența artificială și blockchain, registrul transparent și distribuit ce poate înregistra tranzacții între două părți în mod eficient, verificabil și permanent. 

 

Primul blockchain a fost conceptualizat în 2008, de o persoană anonimă, cunoscută sub numele de Satoshi Nakamoto și pus în aplicare în 2009, în cryptomoneda #bitcoin, unde servește ca registru public și descentralizat pentru toate tranzacțiile.

 

Digital Day va urmări, de asemenea, acordurile încheiate în timpul primei ediții de succes de la Roma, de anul trecut, precum și acțiunile legate de computerele de înaltă performanță - HPC și digitalizarea industriei.

 

Modificat la: 2018-04-10 14:10:00
e-Cerere 544
e-Petiție