Cea mai importantă manifestare dedicată activității CDI în domeniul aviației, Tandem AEROdays 2019, în România, sub patronajul MCI

 

În timpul Președinției României la Consiliului Uniunii Europene, România va fi gazda evenimentului TandemAEROdays19.20.

 

Evenimentul, organizat în mod tradițional cu participarea Comisiei UE la intervale de aproximativ 5 ani, este cea mai importantă manifestare dedicată activității Cercetării-Dezvoltării-Inovării (CDI) în domeniul aviației și reprezintă principalul forum de dezbatere și diseminare cu privire la rezultatele din cadrul Orizont 2020 și în perspectiva Orizont Europa. La acest eveniment sunt invitați principalii actori în domeniul aviației, atât la nivel politic, prin reprezentanții Parlamentului UE, membrii marcanți ai Comisiei UE, principalele asociații din industrie, cercetare și universități, precum și o larga comunitate de cercetători cu rezultate semnificative în acest domeniu. TandemAEROdays19.20 face parte din categoria evenimentelor PRES RO 2019.

 

Tandem AERODays19.20 va fi organizat, sub patronajul MCI, de un consorțiu Romania-Germania, format din INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”, în parteneriat cu UEFISCDI - Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, iar din partea partenerului german sunt implicate Deutsches Zentrum Fuer Luft-und Raumfahrt EV (DLR) - Centrul de Cercetare Aeronautică din Germania și (BDLi) Bundesverband der Deutschen Luft-und Raumfahrtindustrie.

 

Evenimentul TandemAEROdays19.20 se va desfășura în două sesiuni: una la București, programată (conform ultimelor actualizări ale calendarului evenimentelor PRES RO) în 26-28 martie 2019 și una la Berlin, în mai 2020. Menționăm că bugetul atras de la Comisia Europeană pentru cofinanțarea evenimentului de la București este de aprox. 345.000 euro. Proiectul urmează să intre în procedura de negociere pentru contractare, semnarea acordului de grant urmând să aibă loc în a doua parte a anului.

 

La eveniment vor participa:

 

  • Lideri și reprezentanți ai Parlamentului European – Intergroup Sky and Space;

 

  • Înalți reprezentanți ai Comisiei Europene – DG RTD, DG Move, DG Growth;

 

  • Reprezentanți ai ministerelor relevante din România și din Germania;

 

  • Reprezentanți de marcă din industria aeronautică europeană – ACARE si ASD, mari companii și IMM-uri de succes;

 

  • Reprezentanți ai institutelor de cercetare prestigioase din Europa – EREA;

 

  • Reprezentanți ai mediului academic – EASN;

 

  • Studenți, tineri cercetători, cercetători seniori, profesori în sesiuni științifice dedicate.

 

Modificat la: 2018-07-19 16:49:00
e-Cerere 544
e-Petiție