Ministrul Cercetării și Inovării în vizită la CERN

 

Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc, a efectuat astăzi, marți, 27 noiembrie o vizită la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară din Geneva.

 

Cunoscută mai ales prin acronimul CERN, păstrat de la vechea denumire în limba franceză Conseil européen pour la recherche nucléaire (Consiliul European pentru Cercetare Nucleară), CERN este o organizație europeană de cercetare științifică, ce operează cel mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare. Laboratorul este situat la câțiva kilometri nord-vest de Geneva, la granița dintre Elveția și Franța. Fondată în 1954, organizația are în prezent 22 de state membre.

 

În cadrul vizitei, ministrului Nicolae Hurduc i-au fost prezentate Centrul de Testare a Magneților Supraconductori SM 18 și Centrul de Vizitare al Colaborării ATLAS.

 

De asemenea, ministrul Cercetării și Inovării a purtat discuții cu Eckhard Elsen, Directorul pentru cercetare si informatică, cu Charlotte Warakaulle, Directorul pentru relații internaționale și a avut o întrevedere cu Directorul General al CERN, Fabiola Gianotti. După ce a semnat în Cartea de Oaspeți, ministrul Nicolae Hurduc s-a întâlnit, la Globe of Science  and Innovation, cu românii angajați la CERN dar și utilizatori ai experimentelor desfășurate in acest centru de cercetare.

 

 

Modificat la: 2018-11-27 21:31:00
e-Cerere 544
e-Petiție