World Telecommunication Development Conference, o avanpremieră pentru #PP22

 


Secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - România, Bogdan Dumea, a participat la World Telecommunication Development Conference, #WTDC, unul dintre cele patru evenimente majore ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, #ITU, uniune în care #România are statut de membru și unde se stabilesc strategiile și obiectivele pentru dezvoltarea #telecomunicațiilor.

 

 

Delegația României a prezentat angajamentul țării noastre în cadrul mesei rotunde Partner2Connect, o alianță #multistakeholder lansată de ITU, pentru promovarea #conectivității și transformării #digitale la nivel global, cu accent pe comunitățile din țările cel mai puțin dezvoltate.

 Astfel, țara noastră va continua demersurile pentru îmbunătățirea și crearea de noi #politici care să stimuleze educația digitală, să accelereze progresul în domeniul învățării și al competențelor digitale și să promoveze politici care să conducă la eliminarea oricărei forme de discriminare sau decalaj digital.
 

 


Participarea #delegației României la WTDC consolidează eforturile țării noastre în procesul de pregătire pentru găzduirea Conferinței Plenipotențiarilor ITU ce va fi găzduită de noi, la București, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie.
 

 


Înființată în 1865 și fiind cea mai veche dintre agențiile #ONU, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor este agenția specializată a Națiunilor Unite pentru #comunicații și tehnologia informației, din care țara noastră face parte din anul 1866.

 În cadrul evenimentului din septembrie, de la București, se vor stabili politicile generale ale #ITU, se vor adopta planuri strategice și financiare pentru perioada următoare, se vor dezbate soluții pentru problemele cheie din sfera incluziunii #digitale și se va alege conducerea organizației pentru următorii patru ani.

 

Modificat la: 2022-06-24 13:40:00
e-Cerere 544
e-Petiție